söndag 24 augusti 2008

Söndag

Idag har vi gjort en liten rundtur. Vi började på fm och gick en promenad på ca 1 timme. Därefter skjutsade vi Matilda till Nyköpingsbro. Hon skulle jobba. Därifrån åkte vi till Stora Malms kyrka som ligger mellan Katrineholm och Björkvik. I den kyrkan gifte sig mina föräldrar för 50 år sen.

Därifrån fortsatte färden in vid Eriksberg genom skogen förbi Åtorp, Västra Åå, Mörtbols ridhus och ut på stora vägen igen. Det var en känslomässig resa. Som barn har jag trampat runt på dessa marker och mycket hade förändrats sen dess. Huset som min mormor bodde i såg vi bara taket av. Jag var inte laddad att gå upp och fråga om vi fick se oss om, det får bli en annan gång.
Vi stannade till i Björkvik och köpte glass. Sen gick färden vidare mot Virå, Stavsjö och Oskarshäll. Där åt vi lite mat och drack kaffe. Den fortsatta färden gick utmed vattnet i Kolmården och vidare hem. På kvällen skulle vi åka och hämta Matilda. Då tog vi en sväng till Tunabergs kyrka och graven. Därefter svängde vi ner mot V Kovik. Därifrån åkte vi till Nyköping och ut till Nyköpingsbro. Där köpte vi oss varsin korv och sen gick färden hemåt. Nu är det bara att ladda för morgondagen. Matilda börjar skolan imorgon, gymnasiet. Oj! vad tiden går.

Inga kommentarer: