tisdag 15 juli 2008

Nytt 50 års kalas

I går fyllde en kompis 50 år. Vi var ett gäng på 13 personer som åkte iväg på kvällskvisten för att gratulera. När vi kom fram började det att regna. Men vad gjorde det. Flera partytält stod uppställda på gräsmattan så det var bara att förse sig med mat och dricka och slå sig ner. Det är så roligt att träffa hennes familj. Barnen har varit dagbarn hos mig. Den äldsta är 28 år och har tre egna barn, den andra är 26 år och har två barn och ett tredje på väg, den tredje är 21 år har inga barn men har precis flyttat ihop med sin pojkvän i Mörkö. Den yngsta är 17 år och kille. Han var längst hos mig och är 7 månader äldre än min Matilda.
Tack familjen Andersson för god mat, dricka och trevligt sällskap.

Hästar....

kan vara till besvär. Min son ringde straxt före 22.00 i söndagsväll och ville låna alsolsprit och bomull om jag hade. "Vad har du nu gjort?" blev mitt svar. Det var inte han utan hans sambos lillasyster som bor hos dem några veckor nu som hade ramlat. Hon skulle släppa ut hästarna i hagen och en av dem blev rädd och sprang på henne. De ville att jag skulle komma bort och titta på hennes skador så jag tog "spritflaskan" och åkte bort. Hon hade fått stora skrapsår på knäna samt en stor skada på vänster lår. Jag ringde efter en väninna som är lite mer sjukvårdskunnig än jag som kom och tittade på skadorna. Hon tyckte vi skulle ringa ambulansen så det gjorde vi. Den kom och tog med henne till sjukhuset. Det var ingen spricka eller något brutet som vi befarade men en kraftig lårkaka. Resultatet blev medecin och kryckor.

Kusin ....

eller min brors halvsyster???????? Vilket det nu än är så fyllde hon 50 år och vi var där på kalas i fredagskväll. Det bjöds på en jättegod potatissallad med fläskfilé och skinka till samt två olika sallader. Till det fick man dricka öl, vin eller någon alkoholfri variant. Kaffe och fruktsallad med glass serverades senare under kvällen. Där emellan kunde man dansa eller bara sitta och njuta av musiken. Ville man prata fick man dra sig utåt. Ljudnivån var ganska hög inomhus. Det var en jättetrevlig kväll och Tack Lotta för att vi blev inbjudna.

Arkö

Efter två dagars regnande bestämde vi i tisdagskväll att åka ut till Arkö några dagar. Vilken tur vi hade. Det blev två kanondagar med strålande solsken.

Det här är stora stugan som igentligen inte är så stor, 2 rum, allrum/kök och duschrum. Lillstugan har ett rum och allrum/kök.

Wilma var med och här badar hon i poolen eller rättare sagt doppar huvudet i poolen.

söndag 6 juli 2008

Semester!!!!!!

Äntligen är det semester. Har inte så mycket inplanerat. Får ta dagen som den kommer. Åker säkert ut till Arkö några dagar och vilar.
Igårkväll var vi i Björkviksparken och lyssnade på Lalla Hansson och Janne Önnerud. En heltrevlig kväll tillsammans med några vänner.



I måndags hade vi personalutflykt. Vi cyklade ca 3 km in i skogen till en skogssjö. Där satt vi och åt smörgåstårta och drack lite vin. Det var en härlig sommarkväll med solsken och inga knott.

torsdag 3 juli 2008

Bara....

en dag kvar innan det är semester!! Härligt!!!!!!!