fredag 30 november 2007

Massage

Nu är ytterligare en arbetsvecka slut. Vad trött man blir på kollegor som hela tiden misstolkar allt man säger. De blir sura för något man säger för att de tror att jag säger det för att vara taskig. Jag orkar inte hela tiden förklara hur jag menar. Det fanns något kul med jobbet idag. Vi hade besök av föräldrar med en liten ett-årig tjej som vi ska börja inskola efter nyår. Föräldrarna verkade positiva och nöjda med vad de fick se och höra.

Slutade jobba tidigt idag. Åkte iväg på massage. Härligt!!! Blev ganska trött efteråt. Jag har "sovit middag" en stund efter maten. Skönt! Vi har en tjej här i byn som utför massage så något stadsbesök behövdes inte.

Några fönster har inte blivit tvättade denna vecka. Hoppas vädret blir bra imorgon, då finns förhoppningen att jag kan ta några.

Tänk att det är första advent på söndag. Tiden går fort. Nu ska adventsljusstakarna upp i fönstren, belysningen på balkongen ska dit, nya gardiner ska upp mm. Det finns lite att göra denna helg.

tisdag 27 november 2007

Planeringsdag

Jag öppnade på förskolan idag. Första barnet kommer straxt efter 6.00. 7.30 äter vi frukost. Idag kom vikarieteamet till oss så att hela arbetslaget kan sitta och planera 8.00-16.00. De kommer ca 3 ggr /termin.
Det är skönt att ha dessa dagar där vi kan prata ihop oss om verksamheten samt fixa och dona med sånt vi inte hinner med annars. Framåt eftermiddagen är man ganska trött. Är inte van att sitta still och vara inomhus en hel dag.

Just nu har vi två praotjejer från nian hos oss. Den ena tjejen slutar efter denna vecka, medans den andra troligtvis blir kvar 3 dagar/veckan fram till sommarlovet. Två dagar/vecka ska hon "plugga"

När jag kom hem idag kokade jag knäck. När Sofia ringde och jag berättade vad jag gjorde undrade hon vad som tagit åt mig eftersom jag var ute i så god tid med knäcken. Hon och Fredrik har varit sjuka men var på bättringsvägen.

söndag 25 november 2007

Pepparkaksbak

Igår var "mina stora" tjejer och "min lilla" tjej hemma och bakade pepparkakor. Jag hade gjort en deg tidigare i veckan som nu skulle bakas ut. De satte igång och kavlade och tryckte kakor för fullt.

Wilma började att få hjälp av Sofia. När de kavlat och tryckt ut pepparkakorna skulle Sofia lägga dem på en plåt. Då fick Wilma flytta över till Matilda.

Matilda och Wilma kavlade och tryckte ut kakor och la dem på en plåt. Vi höll på några timmar med baket.
Jag hade gjort två pajer på morgonen som vi åt till lunch. Efter lunch åkte Sofia och Matilda iväg på fotbollsträning. Då gick Wilma och jag och sov middag.
Idag har jag bakat lussekatter. Matilda och Thomas gjorde marsipanhjärtan. Matilda och jag hade bestämt att vi skulle vara ute i god tid i år för att hinna med pepparkakor, lussekatter och marsipanhjärtan till första advent och det hann vi.
I veckan som kommer ska jag försöka hinna tvätta fönster och byta gardiner. Det beror lite på vädret om det går. Jag jobbar sent flera dagar denna vecka, det är bara på fredag som jag slutar tidigt, 12.30.
I morgon ska jag på en kurs "Språkutveckling i förskolan". Hoppas den blir intressant. På min förskola jobbar vi mycket med språkutveckling. Min kollega går en 10 poängsutbildning i "Språk och kommunikation"
På onsdag är jag beordrad av min chef att delta i en utbildning i "Vikariebanken". Vi ska kunna boka vikarier via datorn. Får se hur det kommer att fungera.
Mitt "scrappande" ligger på is för tillfället. Tiden finns inte just nu att åstadkomma något. Det är så mycket på jobbet och även på fritiden.


söndag 18 november 2007

Snart måndag igen!

Nu har ytterligare en helg sprungit förbi. Tänk att det går så fort. Jag hinner inte med allt som jag vill göra. Har precis gjort klart en uppgift i pedagogisk dokumentation som jag ska ha med imorgon när jag ska iväg på utbildning. Jag skulle fotografera inomhusmiljön ur en ett-årings perspektiv samt skriva lite om den. Det är inte lätt att hinna med allt man ska göra på jobbet. Fotografera går an (om batterierna i kameran fungerar) att sen hinna med att dra ut dem på papper under arbetstid är svårare. Men nu är det gjort! (på fritiden).

I fredags var jag hos min bror som fyllde år. Det var en skön avslutning på en hård vecka att få sitta ner och äta smörgåstårta, ta ett glas vin och bara prata.

I går var jag med Matilda på fotbollsträning. Det är också en skön avkoppling tycker jag, att bara sitta och titta på. Hon har spelat i ett tjejlag men nu har många tjejer slutat och de funderar på att bilda ett damlag istället. Får se hur det blir.

Idag har jag och Börje varit och gratulerat hans systerdotter som fyllt fem år. Hon är väldigt aktiv och det ska hända något hela tiden. Det var knappt att vi hann dricka upp kaffet innan vi skulle klä ut oss till sjökapten, sjörövare, tomte, tiger, hund mm och så skulle vi leka.

Nu sitter jag här hemma framför datorn och knappar lite. Börjar ladda för morgondagen som känns lite tuff även om det bara är tre timmar (har tagit komp. på em.) Jag ska gå på stan och försöka köpa några julklappar. Brukar alltid vara ute i sista minuten.

tisdag 13 november 2007

Datorstrejk!

Nu äntligen kan jag skriva lite vad som hänt den sista veckan. Vi skaffade en router för att Matilda skulle få bredband på sin dator på övervåningen. När vi installerade den slutade bredbandet att fungera men nu har vi fått fart på det.

3 november var jag på syfestivalen i Sollentuna. Vad scrapbookingbutiker det fanns och vad kul det var att gå runt och titta och även shoppa en del.

Veckan på jobbet har varit lite tuff. Många möten och en del övertid.

I helgen var vi och grattade en kusin till mina barn som är hemma i Nyköping några veckor nu. Snart åker han till franska alperna och jobbar men åker även skidor en hel del. På sommarhalvåret arbetar han på Corsica.
Matilda har fått lite inspiration från honom och är intresserad av att gå restaurangskolan, därför gjorde vi ett besök på skolan i lördags.

Nu har vintern kommit till mina trakter. Vi har rullat snöbollar och åkt stjärtlapp. De flesta barnen tycker det är kul med snön.

Det har inte funnits så mycket tid över att scrappa men jag är väldigt sugen. Får se om jag hinner göra något mot slutet av veckan. Jag har en uppgift att göra till på måndag då jag ska iväg på kurs i Pedagogisk dokumentation. Vi ska även ha våran hemsida klar till måndan, så det finns lite att göra.

fredag 2 november 2007

Ledig fredag!

Idag har jag inte jobbat, vi har haft en inarbetad stängningsdag. Jag och Matilda åkte till Outlet210 i Söderköping. Hon skulle ha ett par jeans men vi hittade inget som passade.

När vi kom hem så började jag att städa. Det var välbehövligt. När jag var klar öppnade jag breven från Stellas och Weralena. Jag hade beställt lite scrapsaker.
Vad glad jag blev när jag öppnade brevet från Weralena och såg att där låg nya nummret av Scrapbooking mm bland det andra jag beställt. Jag skulle leta efter den i någon affär i Nyköping på eftermiddan och nu slapp jag det. Lite roliga extra saker låg det även i brevet från Stellas.